En oppdatert forhandlerweb er på vei. Den nye forhandlerweben har fått et nytt utseende og forbedret brukergrensesnitt, men du vil stort sett finne den samme informasjonen som i dagens versjon.

Utseendet på dagens forhandlerweb har vært stort sett uforandret siden den ble lansert, og vi har lenge hatt et ønske om å revidere og modernisere også denne delen av nettsidene våre.

Målet med den nye forhandlerweben er å gjøre det lettere å finne fram til den informasjonen dere trenger, og enklere å holde registrert kontaktinformasjon oppdatert. Samtidig har vi lagt til noen nye funksjoner.

Vi håper at sluttproduktet er en mer brukervennlig forhandlerweb, som oppfyller behovene dere som forhandlere har, samt kravene til universell utforming.

Innlogging

All informasjon dere har registrert på den nåværende forhandlerweben, blir med over til den nye versjonen. Det inkluderer alle brukere, så du skal kunne logge deg inn med det brukernavnet og passordet du allerede har.

Hvilken type bruker du har vil avgjøre hvor mye informasjon som er tilgjengelig for deg på forhandlerweben. Brukere med lesetilgang kan se mesteparten av innholdet, men ikke gjøre noen endringer. Informasjon som ikke er synlig med bare lesetilgang er EPP-innstillinger, IP-lister og administrasjon av egne brukere.

Brukere med admintilgang (administrasjonsrettigheter) kan se alt innholdet som er tilgjengelig for den forhandleren på forhandlerweben. De kan i tillegg gjøre endringer i forhandlerens kontaktinformasjon, brukere, med mere.

De viktigste endringene

Design

Design og uttrykk på forhandlerweben er harmonisert med design på de tekniske nettsidene (teknisk.norid.no). Dette gjelder også menysystemet. Designet skal oppfylle kravene til universell utforming.

Designet er responsivt og støttes ned til nettbrett, men foreløpig ikke mobil.

Innhold

Nytt på forhandlerweben er et dashbord hvor du finner nøkkeltall for porteføljen din, samt lenker til den informasjonen som er mest brukt på forhandlerweben.

All informasjon om økonomi er nå samlet under et eget menypunkt. Her kan du blant annet se hvilken fakturaadresse du har registrert, hente ut fakturakopier og se fakturadetaljer.

Alle hjelpetekster nå innbakt i tjenesten; separate hjelpesider er fjernet.

To-språklig

Forhandlerweben har til nå bare vært tilgjengelig på engelsk, men blir nå også tilgjengelig på norsk.

Glemt passord

Det er lagt til mulighet for å be om lenke for å sette nytt passord for en registrert bruker på forhandlerweben. For at dette skal fungere må det være registrert en e-postadresse på den aktuelle brukerprofilen. Vi anbefaler derfor at alle sjekker at dere har registrert en gyldig e-postadresse på brukerprofilene deres.

Med dette på plass, blir det da kun nødvendig å be Norid om hjelp til innlogging i tilfeller hvor brukerkontoen både mangler en gyldig e-postadresse, og det heller ikke er andre lokale brukere med administrasjonsrettigheter tilgjengelig.

Beskrivelse av IP-adresser

I listen der dere hvitelister IP-adresser og -blokker for tilgang til registreringstjenestene og whois-databasen, har vi lagt til et notatfelt. Det kan dere bruke for å si hvem som benytter hver enkelt IP-adresse.

Vi håper dette gjør det enklere å holde kontroll på hvitelista, slik at dere lett kan fjerne IP-adresser som ikke lengre skal ha tilgang til tjenestene.

API

Vi tilbyr en ny JSON/REST-API som lar deg laste ned og lese datafiler. For å benytte denne tjenesten må du først opprette en egen API-bruker som brukes for autentisering mot API-et. Dette gjør du selv under brukeradministrasjonen på forhandlerweben.

Bekrefte registrert kontaktinformasjon

Du må bekrefte kontaktinformasjonen som er registrert på forhandlerkontoen hver 6. måned.med jevne mellomrom. Det skjer ved at det dukker opp en egen dialogboks etter innlogging.

Testsystemet

Testsystemet oppdateres med den nye versjonen av forhandlerweben tirsdag 20. september 2022. Vi anbefaler at dere gjør dere kjent med den nye forhandlerweben i testsystemet før den lanseres i produksjonssystemet den 11. oktober 2022.

Merk at del 2 av forhandlerprøven også vil bli oppdatert som følge av endringene i forhandlerweben.

Om det er noe du savner eller har andre innspill på den nye forhandlerweben så kan det sendes til info@norid.no. Vi vil selvsagt også gjerne ha beskjed hvis noe ikke fungerer som forventet.

Publisert: 15. september 2022