NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Her finner du spesifikasjoner for alle systemer og verktøy du trenger for å utvikle og integrere dine egne løsninger mot Norids systemer.

EPP-tjeneren

Norids registreringssystemet består av en database og et grensesnitt som forhandlerne bruker for å legge inn og oppdatere data i databasen. Vi bruker kommunikasjonsprotokollen EPP som grensesnitt. EPP er en standardprotokoll som brukes av et flertall av registreringstjenestene i verden.

Mer om EPP-tjeneren

Forhandler-whois

Forhandler-whois er en lukket whois-tjeneste for Norids forhandlere. Tjenesten gir forhandleren tilgang til nødvendige kundedata, inkludert det som av personvernhensyn er utelatt fra oppslagstjenesten for publikum.

Mer om Forhandler-whois

Whois-tjenesten

Whois-tjenesten er en tjeneste der publikum kan slå opp og finne registrert informasjon om et domenenavn. Whois-tjenesten er i stor grad faset ut til fordel for den åpne publikumstjenesten og publiserer mindre data enn denne.

Mer om Whois-tjenesten

RDAP-tjenesten

RDAP er en oppslagstjeneste for domenedata. Forkortelsen står for Registration Data Access Protocol. Noris RDAP-tjeneste er basert på den internasjonale RDAP-protokollen. Tjenesten er designet som et REST-API og er derfor velegnet for automatiserte oppslag.

Mer om RDAP-tjenesten

Generelt om testing

Hver forhandler får tildelt to testkonti når forhandleravtalen blir etablert. Disse kontiene må være på plass før det er mulig å starte testing. Skal du teste egenutviklede systemer, bruker du Norids tekniske dokumentasjon som underlag. Om kontakter og identiteter for abonnenter Kontakter for organisasjoner må registreres med reelle navn og organisasjonsnummer fra Enhetsregisteret. Plukk en …

Mer om Generelt om testing