NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Her finner du spesifikasjoner for alle systemer og verktøy du trenger for å utvikle og integrere dine egne løsninger mot Norids systemer.

EPP-tjeneren

Norids registreringssystemet består av en database og et grensesnitt som forhandlerne bruker for å legge inn og oppdatere data i databasen. Vi bruker kommunikasjonsprotokollen EPP som grensesnitt. EPP er en standardprotokoll som brukes av et flertall av registreringstjenestene i verden.

Mer om EPP-tjeneren

Forhandler-whois

Forhandler-whois er en lukket whois-tjeneste for Norids forhandlere. Tjenesten gir forhandleren tilgang til nødvendige kundedata, inkludert det som av personvernhensyn er utelatt fra oppslagstjenesten for publikum.

Mer om Forhandler-whois

Whois-tjenesten

Whois-tjenesten er en tjeneste der publikum kan slå opp og finne registrert informasjon om et domenenavn. Whois-tjenesten er i stor grad faset ut til fordel for den åpne publikumstjenesten og publiserer mindre data enn denne.

Mer om Whois-tjenesten

RDAP-tjenesten

RDAP er en oppslagstjeneste for domenedata. Forkortelsen står for Registration Data Access Protocol. Norids RDAP-tjeneste er basert på den internasjonale RDAP-protokollen. Tjenesten er designet som et REST-API og er derfor velegnet for automatiserte oppslag.

Mer om RDAP-tjenesten