I går, 23. mai, ble domenene under kommune.no og herad.no flyttet til Norid. Det er nå klart for at registrarene kan gjøre sin bit.

Flyttingen er nå gjennomført, og registrarene kan begynne å hente til seg domenene for sine kunder. Vær oppmerksom på at dette kun gjelder domener som ender på kommune.no og herad.no. Kommuner og fylkeskommuner har ofte flere domenenavn, også domenenavn som ikke ender på kommune.no og herad.no.

Fra informasjonspost sendt ut 15. mai:

Registrarer som allerede er ansvarlige for drift av domenenavn for enkeltkommuner, bes om å kontakte sine kunder og innhente egenerklæring for kommunens domener, samt kontrollere at opplysningene som er registrert om domenene er korrekte. Registrarene overtar deretter domenene fra REG999998-NORID, legger inn egenerklæringsdata og korrigerer kontaktinformasjon dersom det er behov for det.

Det drives mange svært viktige tjenester på domenene under herad.no og kommune.no, og Norid vil se svært alvorlig på at registrarer overtar registraransvar for slike domener uten at det er avklart med kommunen.

28. august 2017 vil Norid kontakte alle kommuner som har domener som ennå ikke er tilknyttet en registrar og be dem om å finne en.

Annet

Informasjon om hvilke data Norid har for domenene, og hvor disse dataene kommer fra finner dere her.

Publisert: 24. mai 2017
Sist oppdatert: 14. august 2017