NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Systemvedlikehold tirsdag 2021-05-11

Norid foretar systemvedlikehold av registreringssystemet tirsdag 11. mai 2021 kl. 08:00-10:00. Arbeidet er en del av verifisering av funksjonalitet etter oppgraderingen av Norids infrastruktur.

Utkast til ny forhandleravtale – invitasjon til å gi innspill

Norid er i ferd med å evaluere og revidere forhandleravtalen. Det foreligger nå et utkast til ny avtaletekst, og vi ønsker tilbakemeldinger på forslaget. Vi oppfordrer alle forhandlere til å gå gjennom teksten og gi eventuelle innspill. Frist for innspill: 21. mai 2021.

Oppgradering av Norids testsystem

Norid skal oppgradere testsystemet for registry onsdag 14. april, alle test-tjenester vi være utilgjengelige i en periode under dagen. Etter oppgraderingen blir de nye tjenestene annonsert med nye IP-adresser i DNS.

Oppgradering av Norids registry-infrastruktur

Norid vil gjøre en større oppgraderingen av den underliggende infrastrukturen for registry-systemet helgen 23.-25. april 2021, og registry-systemet vil i utgangspunktet være utilgjengelig i hele denne perioden. Systemet vil tas ned fredag 23. april kl. 16:00.

Varsel om endring i EPP-grensesnittet. Passordbytte i EPP-login fjernes

Norid vil 13. april i år fjerne muligheten til å endre passord i EPP gjennom login-kommandoen. I dagens EPP-grensesnitt er det mulig å endre login-passordet ved å sende med parametre for dette til login-kommandoen. Denne muligheten vil nå av sikkerhetsmessige grunner bli fjernet. Etter endringen vil det som før fortsatt være mulig å endre EPP-passordet …

ICANN holder workshop 3. mars – «ICANN and its technical mission”

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) inviterer til en digital workshop 3. mars kl.  14.00–17.00 (CET). Workshopen er rettet mot teknologer som ønsker mer informasjon om hvordan det øverste nivået i domenenavnsystemet håndteres. 

Ny versjon av dnscheck.norid.no lanseres 17. november

En ny versjon av dnscheck.norid.no lanseres tirsdag 17. november. Norid har tatt i bruk testverktøyet Zonemaster som er utviklet i et samarbeid mellom registreringstjenestene IIS (.se og .nu) og AFNIC (.fr).

Systemvedlikehold tirsdag 2020-09-22

Norid foretar systemvedlikehold av registreringssystemet tirsdag 22. september 2020 kl. 08:00-10:00. Registreringssystemet (EPP og EPP-klienten), PID-automaten, egenerklæringsautomaten, registrarwebben, whois, RDAP og DAS vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet. Navnetjenesten påvirkes ikke.

Ny teknisk web lanseres 26. august

Norid lanserer ny teknisk web 26. august. Teknisk web er en felles inngang til åpen teknisk informasjon beregnet på domeneforhandlerne og andre bransjespesialister, som internettleverandører, programvareutviklere og andre.

Ny versjon av dnscheck.norid.no

En ny versjon av dnscheck.norid.no lanseres innen kort tid. Norid har tatt i bruk testverktøyet Zonemaster som er utviklet i et samarbeid mellom registreringstjenestene IIS (.se og .nu) og AFNIC (.fr).

Oppgradering av Norids registrysystem tirsdag 2020-06-23

Norid vil oppgradere registreringssystemet for domenenavn tirsdag 23. juni, i tidsrommet kl. 08.00-10.00 lokal tid. Registrytjenestene vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet.

Endret åpningstid på telefon fra 15. juni

Fra mandag 15. juni endrer vi tidsrommet for mottak av telefoner til Norid på telefonnummer 73 55 73 55. Ny telefontid vil bli kl. 10.00–14.00 mandag–fredag. E-postmottak til adressen info@norid.no vil være betjent i kontortida (kjernetid) kl. 09.00–15.00 som tidligere.

Nedetid for mottak av e-post til info@norid.no 15. april

Vi gjør en systemoppgradering onsdag 15. april 2020 og regner med nedetid på mottak av e-post til info@norid.no denne dagen. E-post som kommer inn blir satt i kø og vil bli behandlet dagen etter. Kundetjenesten er åpen for telefonhenvendelser på +47 73 55 73 55 mens oppgraderingen pågår.

Åpningstider i påsken

I forbindelse med påsken har Norid følgende åpningstider: Mandag 6. april: 08.00 – 16.00Tirsdag 7. april: 08.00 – 16.00Onsdag 8. april: 08.00 – 12.00Torsdag 9. april tom mandag 13. april: Stengt Sonefila kjøres som vanlig i hele påska. Vi ønsker alle en god påskeferie.

Hold deg oppdatert om egen saldo

Norids systemer sender deg varsler om saldoen. Disse er viktige for å unngå at registrering og fornying av domenenavn feiler.

Domeneregistrering som normalt

Til tross for at ingen ting er normalt i disse dager, ser vi stabile tall for domeneregistrering og ordinær aktivitet mot registreringstjenesten ellers. Driften hos oss går også som normalt. Grafen under viser registreringstall for perioden 1. februar til 17. mars 2020.

Forhandlerseminar 18. november 2020 – hold av datoen

Årets forhandlerseminar går av stabelen onsdag 18. november i Oslo. Kvelden i forveien inviterer vi til middag for alle forhandlere, både de som skal delta på seminaret og andre.

Foreløpig stopp i planlagte endringer i Norids systemer

Norid følger som alle andre opp de rådene myndighetene gir for å begrense virussmitte. Det innebærer blant annet at alle ansatte jobber fra hjemmekontor. Alle tjenester hos oss fungerer imidlertid som vanlig, og domeneregistreringen går som normalt. Kundesenteret mottar henvendelser som før på info@norid.no eller telefon +47 73 55 73 55.

Nøkkeltall om norske domenenavn

Hvor mange norske domenenavn finnes det? Hvor mange nye domenenavn kommer til og hvor mange slettes? Hvem er de største forhandlerne?

IP-aksesslister for Norids EPP-tjeneste

Norids EPP-tjeneste er beskyttet med et IP-filter som begrenser tilgangen til tjenesten. Tilgangen er begrenset til klienter som har IP-adresse innenfor adresseblokkene som registrarene i felleskap har registrert inn i inn i registrarweb (https://registrar.norid.no). Tirsdag 10. mars vil vi innskrenke dette IP-filteret slik at hver registrar bare kan aksessere tjenesten via adresseblokkene de selv har …

Retting av feilutsendte faktura

Vi viser til utsendt faktura med dato 31.01.2020. Denne fakturaen skulle vært sendt ut som en kontantfaktura, men ble dessverre sendt ut som en vanlig faktura. Det vil nå bli sendt ut kreditnota for disse feilutsendte fakturaene. Deretter vil det bli sendt ut nye, korrekte kontantfakturaer. Kontantfakturaer for februar vil også bli sendt ut om …

Informasjon om produksjon av sonefiler

Norid endrer tidspunkter for generering av sonefiler. Fra og med tirsdag 3. mars genereres zonefiler hver 2. time heile døgnet alle dager i uken. Dvs. kl. 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 og 24.

Oppdatering – feilutsending av faktura

Vi viser til utsendt faktura med dato 31.01.2020. Denne fakturaen skulle vært sendt ut som en kontantfaktura, men ble dessverre sendt ut som en vanlig faktura. Vi samarbeider med vår systemleverandør TietoEvry for å finne en løsning på hvordan utsendingen kan rettes på best mulig måte. I mellomtiden minner vi om at fakturaen ikke skal …

Endring i SSL-konfigurasjon for webtjenester og for EPP-tjenesten

Norid forbereder endringer i SSL-konfigurasjonen for alle våre ordinære web-tjenester samt for EPP-tjenesten. Endringene skyldes endrede anbefalinger, som sier at SSL-protokoller lavere enn TLSv1.2 innebærer en sikkerhetsrisiko og disse bør fases ut i Q1 2020. Utfyllende informasjon finnes ved å lese informasjonen lenket til fra referanser nederst. Norid følger anbefalingene, og endrer våre tjenester slik at …

Feilutsending av faktura

I forbindelse med månedsfaktureringen for januar 2020 ble det i går sendt ut feil type fakturaer til våre registrarer.

Systemvedlikehold tirsdag 2020-01-28

Norid foretar systemvedlikehold av registreringssystemet tirsdag 28. januar 2020 kl. 08:00-10:00. Registreringssystemet (EPP), PID-automaten og registrarwebben, vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet.

Åpningstider i julen

I julen har Norid følgende åpningstider: Mandag 23. desember: 10 – 14 Julaften: stengt 1. juledag: stengt 2. juledag: stengt Fredag 27. desember: 10 – 14 Mandag 30. desember: 10 – 14 Nyttårsaften: stengt 1. nyttårsdag: stengt Sonefila genereres som vanlig gjennom julen. Vi takker for samarbeidet i 2019 og ønsker god jul og godt …

Systemvedlikehold tirsdag 2019-12-10

Norid foretar systemvedlikehold av registreringssystemet tirsdag 10. desember 2019 kl. 08:00-10:00. Registreringssystemet (EPP), PID-automaten, egenerklæringsautomaten og registrarwebben, vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet. Navnetjenesten påvirkes ikke.

Ny versjon av egenerklæringen fra 10. desember 2019

Som en følge av at Norid har skiftet selskapsnavn fra UNINETT Norid AS til Norid AS, må egenerklæringen oppdateres. I tillegg til endring av selskapsnavn, oppdateres grafikk og språk.

.no-merke for profilering

Registrarer som ønsker å profilere seg med Norids offisielle .no-merke kan nå gjøre det. Fil for nedlasting finner dere her. 

Påminnelse – registrarseminar 14. november 2019

Husk påmelding til registrarseminaret innen tirsdag 5. november. Seminaret blir arrangert torsdag 14. november 2019 på Thon Hotel Slottsparken i Oslo. Kvelden i forveien inviterer vi til middag på Norids Oslo-kontor på St. Olavs plass 2. Registrarer som ikke er påmeldt seminaret, er også hjertelig velkommen til middagen. Program og påmelding

Systemvedlikehold tirsdag 2019-10-15

Norid foretar systemvedlikehold av registreringssystemet tirsdag 15. oktober 2019 kl. 08:00-10:00. Registreringssystemet (EPP og EPP-klienten), PID-automaten, egenerklæringsautomaten, registrarwebben, whois, RDAP og DAS vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet. Navnetjenesten påvirkes ikke.

Invitasjon til registrarseminar 14. november

Det er klart for påmelding til årets registrarseminar. Seminaret blir arrangert torsdag 14. november på Thon Hotel Slottsparken i Oslo. Kvelden i forveien inviterer vi til middag på Norids Oslo-kontor på St. Olavs plass 2. Middagen starter kl. 19.00 med aperitif fra kl. 18.30. Registrarer som ikke er påmeldt seminaret, er også hjertelig velkommen til …

Oppgradering av Norids registrysystem tirsdag 2019-08-20

Norid vil oppgradere registreringssystemet for domenenavn tirsdag 20. august, i tidsrommet kl. 08.00-10.00 lokal tid. Tjenestene vil i hovedsak være tilgjengelige under oppgraderingen, men det vil forekomme korte avbrudd.

Norid har nytt selskapsnavn

Vi har skiftet selskapsnavn fra UNINETT Norid AS til Norid AS. Vi er fortsatt et datterselskap av Uninett AS. Websider og annet materiell oppdateres fortløpende.

Ny Norid-web lanseres 20. juni

Vi lanserer oppdaterte websider beregnet på publikum torsdag 20. juni kl. 10. Hensikten er å forenkle og målrette informasjonen på en bedre måte. I den forbindelse endrer vi en del URL-er, blant annet til domeneoppslaget. Med ny Norid-web har vi nå gjennomført betegnelsen domeneforhandler istedenfor registrar, som vi erfarer virker fremmed for folk uten kjennskap …

Systemvedlikehold tirsdag 2019-06-25

Norid foretar systemvedlikehold av registreringssystemet tirsdag 25. juni 2019 kl. 08:00-10:00. Registreringssystemet (EPP og EPP-klienten), PID-automaten, egenerklæringsautomaten, registrarwebben, whois, RDAP og DAS vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet. Navnetjenesten påvirkes ikke.

Registrarseminar 14. november – sett av dagen

Årets registrarseminar arrangeres torsdag 14. november i Oslo. Kvelden i forveien inviterer vi til middag for alle registrarer, både de som skal delta på seminaret og andre. To av temaene på seminaret blir registraravtalen og NIS-direktivet. Registraravtalen fyller 20 år i år og vi vil gjerne ha innspill fra dere i arbeidet med ny avtale. …